Mijn dag bij de Rotterdamsebaan

Mijn dag bij de Rotterdamsebaan

Hoe tof! Ik mocht vrijdag meelopen bij de Rotterdamsebaan. Wat een gaaf project met heel veel hardwerkende mensen. Een project waar onwijs veel plaatsvindt en om eerlijk te zijn wist ik er eigenlijk heel weinig vanaf. Daarom leek het mij juist leuk om mijn ervaring met jullie te delen."Ik keek mijn ogen uit. Wat een spierballen heb ik gezien die dag!"

Rianne van Ark

Job Marketeer/Recruiter Team Intro

Van tunnelboormachines, spoorleggers, uitvoerders tot onze eigen intro verkeersregelaars. Iedereen is keihard aan het werk om er een succes van te maken! Wisten jullie dat er zelfs archeologen aanwezig zijn? Je weet wel, iemand die heel veel verstand heeft van opgravingen. Deze archeologen hebben al een aantal keer bijzondere stukken gevonden tijdens de werkzaamheden aan de Rotterdamsebaan. Één van deze vondsten is een grote zilverschat in een beker. Waarom deze schat is verborgen, is nog steeds een groot mysterie. Het is trouwens niet de enige schat die ze hebben gevonden. Nieuwsgierig wat ze allemaal wel hebben gevonden? Onderaan vind je de link met informatie van dit gave project!

Ik keek mijn ogen uit. Wat een spierballen heb ik gezien die dag! Ik dacht dat alles machinaal ging. Niet dus! Gewoon met de hand. Net op het moment dat ik er sta komt er een vrachtwagen de rails brengen voor de tram die maandag al moet rijden. Handen uit de mouwen en hard doorwerken dus voor deze mannen! Met een aantal collega’s leggen ze de rails neer. Zwaar werk en in ieder geval niet voor watjes. Daarna komt er een stortwagen die het beton komt brengen. Waarom dit beton? Nou dat zorgt er voor dat het spoor in een rechte lijn blijft liggen. Ook worden de afvoeren voor het regenwater gemaakt en wordt alles netjes afgewerkt. Wat een werk in zo’n kort tijdsbestek! Het dempt de trillingen en voert overtollig regenwater af. Zo heeft dus alles een functie. Je snapt wel, nadat ik dit gezien heb is mijn respect voor deze mannen enorm gestegen.

De verwachting is dat in 2020 de eerste auto’s door de Victory Boogie Woogietunnel zullen rijden, waar een groot deel van de Rotterdamsebaan uit bestaat. Aparte naam he voor een tunnel? Dat vond ik nou ook! De tunnel is vernoemd naar het laatste schilderij van Mondriaan, wat nooit is afgemaakt. De naam is trouwens een idee van het Gemeentemuseum Den Haag. Wie weet krijgt de tunnel wel Mondriaan kleurtjes. Wel leuk nu Den Haag ook het 100 jarig bestaan van Mondriaan viert. Het is dus nog even wachten tot we echt in de tunnel kunnen rijden en het eindresultaat kunnen zien. Een ding is zeker, ik ben enthousiast en vind het een onwijs gaaf project!!

Wil jij ook werken bij de Rotterdamse baan? Tijdens mijn meeloopdag werd mij gelijk gevraagd of we nog meer mensen hebben die willen werken als spoorleggers, uitvoerders bouw, lassers en andere functies die jou misschien wel op het lijf geschreven zijn. Voor meer info check onze website of bellen kan natuurlijk ook op telefoonnummer 070-2192300. We vertellen je graag alles over het werken bij dit toffe project!

Info over de Rotterdamsebaan: https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/verkeer-en-vervoer/werkzaamheden-rotterdamsebaan.htm

titel

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK