Inwoner van de week: Verkeersregelaar Gerard ‘Ik maak heel wat mee op een dag!’

Inwoner van de week: Verkeersregelaar Gerard ‘Ik maak heel wat mee op een dag!’

Voor de rubriek inwoner de week komen we (indebuurt Den Haag) met veel leuke Hagenezen in contact. Deze week drinken we een lekker bakkie met verkeersregelaar Gerard in het Flex Werkcafé van Team Intro – de werkgever van Gerard. “We zijn erg benieuwd wat je nou allemaal mee maakt als verkeersregelaar en Gerard vertelt ons er alles over.

Gerard van den Bos is zestig jaar oud en ruim dertig jaar lang ondernemer geweest in de projectstoffering. Vanwege rugproblemen moest hij stoppen met zijn werk, maar vind dan maar eens een andere baan! ”Als je dertig jaar niet op de arbeidsmarkt geweest bent wordt het heel lastig een nieuwe baan te vinden. Ik heb daarom een jobcoach in de arm genomen en toen zijn we bij Intro terecht gekomen.”

Match made in heaven

”Ik ben als eigen ondernemer altijd met verschillende mensen in contact geweest. Daarbij moest ik serieus zijn en mijn verantwoordelijkheid kunnen nemen. Deze kenmerken passen goed bij een verkeersregelaar. Ik had hiervoor nooit verwacht dat ik het werk als verkeersregelaar zo leuk zou vinden. De eerste dag was dan ook echt een openbaring!”

Spannend en afwisselend beroep

Het is een groot verschil van altijd binnen werken naar continu buiten werken. ”Het was heel anders om opeens altijd buiten te staan. Daarbij werk je ongeveer zes dagen per week, door het hele land.” Gerard komt echt overal terecht. De ene dag staat hij op een dijk een kraantje te begeleiden, de andere dag staat hij op een druk verkeersplein en de andere dag staat hij op een groot festival. ”Elke dag is anders, met wie je werkt en wat je doet. Dat maakt het zo uitdagend.”

Vervelende verkeersdeelnemers

Als verkeersregelaar krijg je behoorlijk wat boze woorden van verkeersdeelnemers naar je hoofd, zou je denken. Volgens Gerard valt dat gelukkig wel mee. ”Ik werk hier nu dik een jaar en tot nu toe is het vrijwel altijd goed gegaan. Het ligt vooral aan je eigen benadering. Als die goed is, heb je voor 90% gewonnen. Gewoon beginnen met ‘Goedemiddag mevrouw’ en de mensen proberen te helpen. Er worden veel vragen aan je gesteld op zo’n dag, en ik weet niet altijd het antwoord. Het is voor mij dan een kleine moeite het even op te zoeken zodat mensen blij en dankbaar hun weg weer vervolgen.”

Nederland veilig thuis laten komen

Gerard heeft het dik naar zijn zin als verkeersregelaar en ziet zichzelf dit nog wel even doen.”Ik zou het iedereen aanraden: je werkt elke dag met andere mensen maar je hebt toch het teamgevoel. We hebben bijvoorbeeld een groepsapp waarin we elkaar regelmatig spreken en elkaar helpen. Daarnaast is het een eervolle baan want wij zorgen ervoor dat Nederland veilig thuis komt. De dankbare reacties van verkeersdeelnemers en uitvoerders op de plaats is dan ook waar ik het voor doe. Bij geen enkele andere baan word je elke dag bedankt als je geweest bent.”

He, wat leuk! Team Intro zoekt nog nieuwe verkeersregelaars. Bekijk de vacature hier. Doe je liever iets anders dan kan je in de bouw en de horeca ook direct aan de slag.

titel
Verkeersregelaar Gerard

Door deze website te gebruiken accepteert u de cookies zoals beschreven in het cookiebeleid.

OK